Dobra włoska restauracja – typowe menu
Restauracje włoskie to w kraju najbardziej popularny typ restauracji. Cenimy jedzenie włoskie bo jest pyszne, sycące i nie jest drogie. Oczywiście najczęściej wybieramy takie dania jak pizza imakarony. Mocniej wrażliwi próbują rzadsze dania obiadowe takie jak tortellini, polentę i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską warto przyjrzeć się kilku cechom: czy trattoria stosuje włoskie produkty, czy w karcie znajdują się też mniej znane potrawy, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i potrawy z różnych miejsc kraju. W mistrzowskiej restauracji znajdziemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest prosta, ale to wcale nie oznacza, że że nie jest dobra Z pewnością można stwierdzić, że jest to wspaniała kuchnia europejska .
Wykwintne wina włoskie
Żadna szanująca się knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia eleganckim punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może ignorować trunków. Posiłek na włoską modę z całą pewnością musi zawierać również wino. Kieliszek białego wina to we Włoszech norma. włoska restauracja Kraków centrum Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie toskańskie bolgheri, lombardyjskie franciacorta i noto z Sycylii. Restauracja włoska – o ile rzeczywiście chce być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, powinna mieć szeroki wybór win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę zrozumieć indywidualność włoskiego gotowania bez cienia wątpliwości trzeba wybrać się do restauracji, która jest w stanie przyrządzić nie tylko pasty i pizzę.
Zobacz film